Inspirationstips: kicka igång fantasin

Jag blev glatt överraskad när det damp ner en bok i min brevlåda och ett brev från Tidskriften Skriva där jag gratulerades för att ha varit en av vinnarna. Eftersom jag inte hunnit läsa senaste numret av Skriva letade jag genast reda på vad det var jag skrev till tävlingen. Det var en bildtävling där det gäller att med max 25 ord skriva inledningen till en historia utifrån en bild.

Till bilden med kvinnan som håller en megafon i handen skrev jag:

”Hon skrek kampord om djurens rätt. Tystnade när hon mötte hans blick. Skulle han avslöja det? Hur mycket visste han om släktens minkfarmar?”

Det är jättebra skrivträning att försöka att hålla sig kort men att ändå försöka väcka läsarens intresse.  Det är också väldigt bra sätt att träna upp kreativiteten genom att använda sig av bilder som inspiration till att kicka igång en historia. Det kan landa i allt från en släkthistoria till action eller romantik. Har du testat att använda en bild för att kicka igång fantasin?

Publicerad av Jessika Lilja

Författare, konstnär och fotograf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: