Intervju inför release av Darkness Klassiker

Darkness Publishing har publicerat intervjuer av vardera författare i den kommande boken Darkness Klassiker. Det går bra att beställa boken direkt av mig och få den personligt signerad, ta kontakt via kontaktformuläret. Intervjun av mig ses här nedanför:

1. Vem är du?

Jag är en 41-åring i Ängelholm som älskar att skriva, måla och att lufsa runt i skogen med kameran i högsta hugg. Har deltagit i många novellantologier och är nu igång med ett längre skräckmanus.

2. Vilken känd saga har du haft som grund för din novell och varför valde du att skriva om just den?

Jag återkommer ofta till funderingar kring miljön: Hur ska våra växande berg av sopor hanteras i framtiden? Vilka personer ska hantera giftigt avfall, metaller och alla våra teknikprodukter? Jag valde därför att skriva en science-fiction historia utifrån detta. Pinocchio är en av mina favoritsagor och i min novell har han artificiell intelligens och är skapad av metallskrot.

3. Berätta, vad handlar din novell om?

Min novell ”Flykten från återvinningen” utspelar sig i framtiden där återvinning av sopor har förflyttats till en annan planet och hanteras av fångar under usla förhållanden. Hanteringen har minimal insyn så Gepetto och Pinocchio vill fly för att avslöja sanningen.

4. Vilket är ditt bästa skrivtips till andra som skriver?

Träna på att skriva ett första utkast av dina historier utan att censurera, kritisera eller rätta dig själv. Min grundfilosofi är att första utkastet alltid är uselt, det är genom omskrivningar och förbättringar som de riktigt bra historierna och karaktärerna växer fram.

5. Vilken bok, förutom Darkness Klassiker vill du tipsa om att vi ska läsa?

Science fiction boken ”Sea of rust” av C. Robert Cargill. Robotar med olika nivåer av artificiell intelligens har utrotat människorna, och har nu maktstrider mellan varandra. En tankeväckande och välskriven historia utifrån roboten Brittles perspektiv som handlar om moral, minnen och att gå sin egen väg.

Publicerad av Jessika Lilja

Författare, konstnär och fotograf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: